Salát s kuřecím masem, hráškem a nudlemi

Budete potřebovat:
175 g čerstvých nudlí chow mein (můžete použít i sušené)
1 střední mrkev, oškrábaná a pokrájená na sirky
¾ hrnku mraženého hrášku
2 hrnky pokrájených pošírovaných kuřecích prsíček, bez kůže
3 jarní cibulky, pokrájené na kolečka

na dresink:
2 lžíce arašídového oleje
½ lžičky sezamového oleje
1 lžíce sójové omáčky s redukovaným obsahem soli
2 lžíce rýžového octa

Nudle uvařte dle návodu – většinou stačí zalít horkou vodou a nechat stát. Slijte je a pomocí nůžek je nastříhejte, aby nebyly tak nesnesitelně dlouhé.
Mezitím ve vroucí vodě povařte zhruba tři minuty společně mrkev a hrášek. Slijte a propláchněte ledovou vodou. Dejte do mísy, přidejte nudle, maso a cibulky.
Na dresink v misce prošlehejte všechny ingredience. Přelijte je přes nudle a salát opatrně promíchejte.

Tip: Salát si můžete udělat den dopředu, dresinkem ho ale zalijte až těsně před podáváním.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24