Salát s grilovanou paprikou, rajčaty a krutony

Na 8 porcí: 4 krajíčky chleba, ¼ šálku olivového oleje, 2 červené papriky, 1 červená cibule, 2 šálky bazalkových listů, 6 římských rajčat

Na zálivku: ⅓ šálku sherry octa, ¼ šálku olivového oleje, 1 lžíce krystalového cukru, 1 stroužek česneku, 2 lžíce slaných kaparů (opláchnutých a osušených), mořská sůl, černý pepř

  • Předehřejte troubu na 180 stupňů. Nejprve si připravte zálivku: rozetřete česnek a dejte ho do misky spolu s octem, olejem, cukrem, kapary, solí a pepřem. Dobře promíchejte a odložte stranou.
  • Chléb nalámejte na kousky, rozložte ho na plech a potřete dvěma lžícemi olivového oleje. Pečte 12 až 15 minut, dokud nezezlátne a není křupavý.
  • Mezitím nakrájejte papriky, potřete je zbývajícím olejem a rozehřejte gril na nejvyšší stupeň. Pečte papriky po obou stranách, každou 6 až 8 minut, dokud jejich povrch nezčerná. Poté je nechte vychladnout a oloupejte.
  • Vložte pečené papriky do velké salátové mísy a přidejte nadrobno nakrájenou cibuli, bazalku, pokrájená rajčata, chlebové krutony a zálivku. Promíchejte a ihned podávejte.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24