Snoubí se v něm sněhobílá barva čokolády a hřejivě rudá brusinek a jahod. Jednotlivé tyčinky můžete zabalit do celofánu a rozdat, nebo je nakrájet na kostičky a v míse přinést na večírek. Nezbude ani jedna!
Pro tyčinky z bílé čokolády a jahod budete potřebovat:
800 g té nejlepší bílé čokolády, vhodné na rozpouštění
2 a 1/2 hrnku bílých marshmallows (Pokud neseženete bílé, ořežte z dvoubarevných růžovou část. Anebo ji ponechte a tyčinky tak budou lehce dorůžova.)
1 a 1/2 hrnku sladkých sušených brusinek
2 hrnky mrazem sušených jahod (koupíte většinou v bioobchodech a prodejnách se zdravou výživou)
Čokoládu nalámejte do misky a nechte rozpustit ve vodní lázni. Sundejte z plotny a přidejte marshmallows, brusinky a jahody (trochu si jich nechte na posypání). Zlehka promíchejte a směs nalijte do pekáčku či hranaté misky (20 × 30 cm) vyložené pečicím papírem. Posypte zbylými jahodami a brusinkami a nechte hodinku v ledničce ztuhnout. Pak už jen stačí dobrůtku rozkrájet.
Tip: Do tyčinek můžete přidat i jiné červené ovoce, skvělé budou například i sušené maliny.