Rybí koláčky

Rybí koláčky

Na cca 20 kuliček
400 g ryby bez kostí, např. tresky, 1 ančovička (rozmačkaná na kousky), 2 čerstvé červené chilli papričky, zbavené jader a nakrájené na tenká kolečka, 100 g vařeného hrášku, 1 zlehka rozšlehané vejce, nastrouhaná kůra z jednoho citronu, 3 čajové lžičky strouhanky, sůl, olej na smažení

Rybí filé duste v malém množství vody asi minutu. Nechte vychladnout a poté rozmačkejte vidličkou. V míse smíchejte všechny suroviny a uhněťte malé kuličky (půjde vám to lépe, budete-li mít mokré ruce). Smažte je ve větším množství oleje, až zezlátnou. Poté je přendejte na plát vyložený kuchyňským papírem, aby vsákl přebytečný olej. Podávejte teplé.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24