Ingredience:
- 1 kg moučných brambor
- 4 stroužky česneku, oloupané
- 1 lžička soli
- 60 ml citronové šťávy
- 120 ml olivového oleje
- sůl, případně směs koření na dochucení
- 120 ml mléka
- 4 filátka z bělomasé ryby nebo žraločí steaky
- vejce, hladká mouka a trochu piva na těstíčko
- olej na smažení
Příprava jídla
Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.
Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 30 minut
- Smažení: 15 minut
- Počet porcí: 4