Ryba v těstíčku s řeckým česnekovým pyré

Ingredience:

  • 1 kg moučných brambor
  • 4 stroužky česneku, oloupané
  • 1 lžička soli
  • 60 ml citronové šťávy
  • 120 ml olivového oleje
  • sůl, případně směs koření na dochucení
  • 120 ml mléka
  • 4 filátka z bělomasé ryby nebo žraločí steaky
  • vejce, hladká mouka a trochu piva na těstíčko
  • olej na smažení

Příprava jídla

Brambory zalijte v hrnci studenou vodou, osolte, uveďte do varu a povařte 10 až 12 minut, až budou měkké. Dobře sceďte a vraťte do hrnce. Česnek rozdrťte se solí na prkénku nebo v porcelánovém hmoždíři. Brambory nahrubo rozmačkejte, vmíchejte utřený česnek, citronovou šťávu, olivový olej, další sůl a utřete na hladkou kaši. Nechte vychladnout a pak vetřete mléko tak, aby vzniklo krémové pyré.

Plátky ryby obalujte v těstíčku vyšlehaném z uvedených surovin a smažte ve vyšší vrstvě oleje dozlatova. Podávejte s česnekovým pyré. Můžete také lehce posypat směsí koření.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 30 minut
  • Smažení: 15 minut
  • Počet porcí: 4


Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24