Tím nejjednodušším je růžové víno na ledu s jahodami: do sklenice dejte čerstvé jahody nakrájení na kousky, drcený led, promíchejte, zalijte vínem a ozdobte mátou.
Vyzkoušet ale můžete i odvážnější kombinace – třeba růžový sekt se zázvorovou limonádou.
Zní to možná divoce, ale chutná skvěle. Vážně! Vyzkoušejte recepty z Růžové kuchařky Vinařského fondu.
Polibek v oblacích
- 10 cl růžového sektu (demi)
- 10 cl zázvorové limonády
- maliny
Sklenici zaplníme do půli ledem, nasypeme pár malin, přelijeme sektem, doplníme do plna ledem a na závěr dolijeme zázvorovou limonádou.
Královský vrchol
- 0,5 cl sirupu z růžových lístků
- 15 cl růžového sektu (brut)
- okvětní lístek růže
Do sklenice nalijeme sirup, poté opatrně přelijeme sektem a ozdobíme okvětním lístkem růže.