Gin s grapefruitem a rozmarýnem
Na rozmarýnový sirup potřebujete:
– půl hrnku cukru
– půl hrnku vody
– 2 snítky rozmarýnu (lístky otrhejte)
Do hrnce nasypte cukr a přidejte vodu. Přiveďte k varu. Snižte teplotu a nechte vařit zhruba 3 minuty, ideálně s poklopem. Vypněte sporák a nechte alespoň 5 minut odstát, poté celou směs sceďte. Smíchejte s rozmarýnem a když sirup vychladne, slejte ho do uzavíratelné nádoby. Pro správnou chuť nechte v lednici alespoň 2 dny.
Na koktejl potřebujete:
– 45ml ginu
– půl hrnku grapefruitového džusu
– 30ml rozmarýnového sirupu
– led
– snítku rozmarýnu a kousek grapefruitu
V shakeru smíchejte gin, džus a sirup. Přidejte několik kostek ledu a pořádně protřepte, alespoň 20 sekund. Servírujte s čerstvým rozmarýnem a kouskem grapefruitu.
Margarita se sirupem z nopálu
Na koktejl potřebujete:
– 180ml stříbrné tequily
– 120ml Cointreau
– 120ml čerstvé citronové šťávy
– 60ml sirupu z nopálu (opuncie)
– 4 lžičky pomerančového džusu
– sůl na okraj sklenic
– limetku na dozdobení
Nakrájejte a vymačkejte limetky a zvhlčete okraje skleničky, poté obalte v soli. Všechny ingredience smíchejte v shakeru a pořádně protřepejte. Servírujte do skleniček ozdobených limetkou.
PINK LADY
Na koktejl potřebujete:
– 150ml ginu
– 70ml šlehačky
– 50ml cideru
– lžičku grenadiny
– led
Všechny ingredience smíchejte v shakeru a rovnou podávejte.
PUNČ Z MOSCATA
Na koktejl potřebujete:
– půl lahve růžového Moscata
– sklenici zmražené limonády (z jahodového sirupu)
– plechovku 7UP nebo jiné ochucené sody
Růžové Moscato, tříšť z limonády ze sirupu i 7UP smíchejte ve velké míste a pořádně promíchejte. Servírujte do nachlazených sklenic.
PROSECCO S MALINAMI A MÁTOU
Na koktejl potřebujete:
– čerstvé maliny
– čerstvou mátu
– 4 lžičky bitter tonicu
– lžičku cukru
– nachlazené prosecco
Do vysoké sklenice natrhejte lístky máty, přidejte maliny a několik lžiček tonicu. Na dně vše dohromady rozmačkejte. Přidejte cukr nebo sladký sirup a dolijte sklenici pořádně nachlazeným proseccem.