„Kombinace sladkých brambor, šalotky, tymiánu a kozího sýra je neopakovatelná,“ pomlaskává si Gwyneth Paltrow a dodává: „Perfektní jako snídaně pro hosty.“ Dobře, uctívat po ránu hosty bramborovou pochoutkou se nám zdá trochu příliš časově náročné, ale s vytříbenou chutí jí dáváme za pravdu. Takže překlopeno do reálného života obyčejných smrtelníků: perfektní jako večeře pro celou rodinu nebo pro přátele.
Ingredience (pro čtyři osoby):
150 g oloupaných sladkých brambor
1 lžíce másla
1 lžíce olivového oleje
3 šalotky, pokrájené na tenké proužky
1 lžíce čerstvého nasekaného tymiánu
trocha soli a čerstvě namletého pepře
6 vajíček
1/2 šálku sójového mléka
50 g kozího sýra (rozdrobeného)
Příprava:
Rozehřejte troubu na 190 stupňů. Brambory uvařte doměkka a pak nakrájejte na několik tenkých plátků. Máslo s olejem rozehřejte na pánvi, vhoďte do ní šalotky a tymián a osmahněte do zlatova (trvá to asi 6 minut). Přidejte plátky brambor a tak na dvě minuty je z každé strany smažte. Přitom je dosolte a dopepřete.
Mezitím vajíčka rozkvedlejte v mléce. Směs vlijte do pánve na brambory a šalotku. Lehce osmahněte. Na pět minut přidejte sýr a tymián. Pak vše přendejte do zapékací mísy a dejte na pět minut do trouby.