Počet porcí: 4
Ingredience
• 100 g bioquinoy
• 2 lžíce panenského olivového biooleje nebo avokádového s rozmarýnem (mají bioprodejny) + na dochucení
• 1 velká biocibule, nahrubo pokrájená
• 2 biomrkve, nakrájené na kousky
• sůl a pepř
• 4–5 biorajčat, spařených, oloupaných a pokrájených nebo plechovka
loupaných biorajčat
• 2 snítky čerstvého rozmarýnu
• 1 kostka zeleninového biobujonu
• 100 g bílého zelí, nejlépe bio, pokrájeného na proužky
• 100 g řapíkatého celeru, nejlépe bio, nasekaného nadrobno
Příprava jídla
Properte quinou a nechte ji okapat. Rozehřejte olej a asi dvě minuty na něm opékejte cibuli a mrkev. Pak přidejte quinou a pět minut ji za stálého míchání opékejte. Osolte, přidejte rajčata, rozmarýn, jeden a půl litru horké vody, bujon a přiveďte k varu. Po deseti minutách vhoďte zelí a řapíkatý celer (hrst celeru si nechte stranou) a vařte dalších deset minut. Vypněte, přidejte zbytek celeru a dochuťte solí, pepřem a olejem.
Něco navíc: Polévku můžete ochutit česnekem nebo do ní přímo na talíři přidat konzervovaného tuňáka.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz