Počet porcí: 4–6
Ingredience:
• 2 středně velké cukety
• 2 lžíce panenského olivového oleje
• 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku
• 2 sardelové řezy v oleji
• sůl, dle chuti
• máslo a strouhanka na formu
na náplň:
• 160 g tuňáka v oleji
• 1 vejce
• 1 lžička kaparů
• 3 lžíce strouhaného parmazánu
• 2 lžíce strouhanky
• sůl a pepř
Příprava:
1. Jednu středně velkou cuketu nakrájejte na co nejtenčí podélné plátky, můžete použít škrabku na brambory. Druhou nakrájejte na nudličky, osolte a nechte půl hodiny vypotit. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 2 lžíce panenského olivového oleje, přidejte 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku, 2 sardelové řezy v oleji a vypocenou cuketu. Duste 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními přísadami. Opepřete, solit nemusíte, sardelky jsou velmi slané. Nechte vychladnout.
2. V míse (můžete použít i mixér) smíchejte 160 g tuňáka v oleji s 1 vejcem, 1 lžičkou kaparů, 3 lžícemi strouhaného parmazánu a 2 lžícemi strouhanky, osolte a opepřete. Spojte s vychladlou cuketovou směsí. Na každý plátek cukety naneste lžičkou směs, srolujte a postavte do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
3. Troubu předehřejte na 190 °C. Závitky opřete o sebe, aby se nerozbalily. Každý závitek můžete také propíchnout párátkem anebo z nich vytvořte špízy – několik závitků propíchněte jehlou či špejlí. Vydatně zakapejte olivovým olejem a pečte asi 30 minut.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz
Ingredience:
• 2 středně velké cukety
• 2 lžíce panenského olivového oleje
• 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku
• 2 sardelové řezy v oleji
• sůl, dle chuti
• máslo a strouhanka na formu
na náplň:
• 160 g tuňáka v oleji
• 1 vejce
• 1 lžička kaparů
• 3 lžíce strouhaného parmazánu
• 2 lžíce strouhanky
• sůl a pepř
Příprava:
1. Jednu středně velkou cuketu nakrájejte na co nejtenčí podélné plátky, můžete použít škrabku na brambory. Druhou nakrájejte na nudličky, osolte a nechte půl hodiny vypotit. V pánvi s vyšším okrajem rozehřejte 2 lžíce panenského olivového oleje, přidejte 1 nadrobno nakrájenou jarní cibulku, 2 sardelové řezy v oleji a vypocenou cuketu. Duste 15 minut, dokud se sardelky nerozpustí a neprolnou s ostatními přísadami. Opepřete, solit nemusíte, sardelky jsou velmi slané. Nechte vychladnout.
2. V míse (můžete použít i mixér) smíchejte 160 g tuňáka v oleji s 1 vejcem, 1 lžičkou kaparů, 3 lžícemi strouhaného parmazánu a 2 lžícemi strouhanky, osolte a opepřete. Spojte s vychladlou cuketovou směsí. Na každý plátek cukety naneste lžičkou směs, srolujte a postavte do zapékací mísy vymazané máslem a vysypané strouhankou.
3. Troubu předehřejte na 190 °C. Závitky opřete o sebe, aby se nerozbalily. Každý závitek můžete také propíchnout párátkem anebo z nich vytvořte špízy – několik závitků propíchněte jehlou či špejlí. Vydatně zakapejte olivovým olejem a pečte asi 30 minut.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz