Recept na zapečené ovesné vločky

Lahodnou, zdravou, vydatnou, jednoduše královskou. Nařiďte si budík o 30 minut dřív a připravte si zapečené ovesné vločky. Ovoce do nich přidávejte podle chuti, doporučujeme to nesířené.

Ingredience (na 3 porce):
1 hrnek ovesných vloček
½ hrnku sušeného ovoce
2 hrnky nízkotučného mléka
1 vejce
2 lžíce medu (záleží na sladkosti ovoce)
1 vanilkový lusk
špetka soli
   
Příprava:
Troubu předehřejte na 180 stupňů. Smíchejte vločky, sušené ovoce, vejce, mléko a med, sůl a přidejte dřeň vyškrábnutou z vanilkového lusku. Směs rozdělte do ohnivzdorných mističek, dejte do trouby a pečte asi půl hodiny.

Pokud máte raději snídani naslano, zkuste tu anglickou z jedné pánve. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24