Recept na uzeného lososa s crème fraîche a vodkou

Crème fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává – crème fraîche je jemnější a lahodnější. 

Počet porcí: 3

Ingredience:

     250 g crème fraîche

     3 lžičky vodky

     2 lžičky křenové pasty

     6 plátků uzeného lososa

     250 g nakládané řepy, nasekané na proužky

     50 g lososového kaviáru

     pár snítek kopru na ozdobení

     čerstvě namletý černý pepř

Příprava:

Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.

Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kapary nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24