Crème fraîche bývá nejčastěji přirovnáván k vysokoprocentní zakysané smetaně. Ale i tohle srovnání lehce pokulhává – crème fraîche je jemnější a lahodnější.
Počet porcí: 3
Ingredience:
250 g crème fraîche
3 lžičky vodky
2 lžičky křenové pasty
6 plátků uzeného lososa
250 g nakládané řepy, nasekané na proužky
50 g lososového kaviáru
pár snítek kopru na ozdobení
čerstvě namletý černý pepř
Příprava:
Crème fraîche smíchejte s vodkou a křenovou pastou, vyšlehejte na krém a dejte chladit. Plátky lososa rozložte na talířky, ozdobte osušenou řepou, navrch dejte ochucený crème fraîche a kaviár, ozdobte snítkami kopru a posypte čerstvě namletým černým pepřem.
Něco navíc: Zkuste crème fraîche smíchat třeba s nasekanou pažitkou, bazalkou, kapary nebo nastrouhaným zázvorem. Vynikající je na ryby, mořské plody i do teplých či studených omáček.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz