Drobenka nahoře, drobenka dole a mezi tím tvaroh s ovocem. Tomuhle šťavnatému koláči k dokonalosti nechybí nic.
Ingredience:
1 hrnek polohrubé mouky
½ hrnku moučkového cukru
100 g másla
½ sáčku kypřicího prášku do pečiva
Na náplň
500 g měkkého tvarohu (v kostce)
1 kelímek zakysané smetany
200 ml mléka
½ hrnku moučkového cukru
1 vanilkový cukr
1 vanilkový pudinkový prášek
150 g směsi lesního ovoce (může být mražené)
Příprava:
Předehřejte troubu na 180 stupňů. Dortovou otevírací formu vyložte papírem na pečení. Z mouky, cukru, másla a kypřicího prášku vypracujte drobenku a asi tři čtvrtiny jí nasypte na dno formy.
Smíchejte suroviny na náplň, nalijte ji na drobenku ve formě a posypte zbytkem drobenky. Pečte 45 minut do světlezlaté barvy.
Zkuste i jemnou šlehačkovou bublaninu s ovocem. Recept najdete na www.apetitonline.cz