Recept na tuňákové těstoviny s kapary

Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.

Počet porcí
    •    4
Ingredience
    •    2 lžíce olivového oleje
    •    pórek, nakrájený na nudličky
    •    200 g tuňáka z konzervy
    •    10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky
    •    1 lžíce kaparů
    •    sůl
    •    pepř
    •    bazalka
    •    320 g krátkých těstovin (penne, farfalle)
Příprava
1. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.
2. Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24