Kapary jsou v italské kuchyni oblíbené pro svoji výraznou chuť. Vybírat můžete mezi malými i většími poupaty naloženými v nálevu nebo soli. Ty v soli před použitím důkladně opláchněte a zlehka osušte.
Počet porcí
• 4
Ingredience
• 2 lžíce olivového oleje
• pórek, nakrájený na nudličky
• 200 g tuňáka z konzervy
• 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky
• 1 lžíce kaparů
• sůl
• pepř
• bazalka
• 320 g krátkých těstovin (penne, farfalle)
Příprava
1. Na 2 lžících olivového oleje zpěňte malý pórek, nakrájený na nudličky. Přidejte 200 g tuňáka z konzervy a po 2 minutách lžíci kaparů a 10 třešňových rajčátek nakrájených na čtvrtky. Vařte ještě 2 minuty, osolte a opepřete.
2. Smíchejte s uvařenými krátkými těstovinami a při podávání posypte bazalkou.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz