Uznejte sami, tenhle salát z aromatických lístků obzvlášť skvěle vypadá. Stejně dobře i chutná, a navíc ho máte připravený do deseti minut. Ingredience si můžete připravit několik hodin dopředu a smíchat je těsně před podáváním.
Ingredience (pro 4 osoby):
½ sáčku polníčku
1–2 puky červené čekanky (radicchio)
Na zálivku:
3 lžíce panenského olivového oleje
sůl a čerstvě mletý pepř
1 lžička medu
1 lžička dijonské hořčice
2 lžičky balzamikového octa
½ stroužku česneku, drceného
Příprava jídla:
Prošlehejte přísady na zálivku.
Čekanku zbavte vnějších poškozených listů a vyřízněte košťálovitý střed. Rozeberte na listy a ty překrájejte na kousky o velikosti sousta.
Promíchejte čekanku s polníčkem a s prošlehanou zálivkou. Ihned podávejte.
Pokud milujete chuť čekanky, zkuste ji zapékanou v tmavé šunce. Recept najdete na www.apetitonline.cz.