Recept na salát z bulguru, rukoly a granátového jablka

Tentokrát pohádkový salát. Protože bulgur je dost sytý, můžete ho podávat jako hlavní jídlo například s gratinovaným kozím sýrem nebo nalámaným sýrem feta.

Ingredience (pro 4 porce):
1/2 hrnku neuvařeného bulguru
1 hrnek vroucí vody
malá hrst vlašských ořechů
1 a 1/2 hrnku rukoly
1/2 hrnku semínek granátového jablka (cca z 1/2 jablka)
1 řapík celeru
Dresink:
3 lžíce olivového oleje
3 lžíce medu
4 lžíce citronové šťávy
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
volitelně:
sýr feta nebo váš oblíbený kozí sýr

Postup:
Ve velké míse zalijte bulgur vroucí vodou a nechte přiklopený cca 30 minut, dokud se všechna voda nevsákne. Předehřejte troubu na 175 °C a ořechy nechte 10–12 minut péct. Když lehce zezlátnou, jemně je nasekejte nebo v dlani nalámejte.
K hotovému a vychladlému bulguru přimíchejte rukolu (kterou můžete předem lehce nasekat), semínka z granátového jablka, celer krájený na jemné plátky a ořechy. Ingredience na dresink smíchejte a promíchejte se salátem.

Kdo je Markéta Šimrová?
S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.

Možná si myslíte, že líčit je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se jej napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog Markéty najdete na www.kitchenette.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24