Zkuste si zeleninu připravit jednou jinak. Nejen se zeleninou a sýrem, ale i s křupavou topinkou.
Ingredience (pro 4 porce):
2 lžičky mletého koriandru
½ lžičky mletého chilli
1 stroužek česneku, drcený
1 lžička vloček mořské soli (viz rámeček na str. 48)
3 lžíce panenského olivového oleje + 1 lžíce při podávání
4 tenké plátky pevného bílého italského chleba nebo běžného žitnopšeničného chleba
4 oválná masitá rajčata, na plátky
250 g žlutých třešňových rajčátek, přepůlených
250 g červených třešňových rajčátek, přepůlených
200 g sýra feta, nakrájeného na plátky
3–4 hrsti mátových lístků
Na zálivku
150 g bílého jogurtu
2 lžičky citronové šťávy
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
Postup:
Přísady na zálivku smíchejte s 1 a ½ lžící vody, prošlehejte a dejte stranou. V misce dobře promíchejte koriandr, chilli, česnek, sůl a olej. Kořeněným olejem potřete chleba a opékejte na grilovací pánvi nebo na grilu dozlatova a dokřupava. Rozdělte topinky na talíře a navršte na ně rajčata, sýr feta a ozdobte mátou. Pokapejte zálivkou a olivovým olejem.
Vsaďte na klasiku – salát Caesar. Recept najdete na www.apetitonline.cz.