Recept na salát s jablkem a kozím sýrem

Ingredience
NA SALÁT:

120 g měkkého kozího sýra

150 g mladého špenátu

1 zelené jablko (zvolte kyselejší odrůdu)

2 lžíce rozinek

hrst vlašských ořechů

1 střední červená cibule, nakrájená na kolečka


NA DRESINK:

4 lžíce extra panenského olivového oleje

2 lžíce citronové šťávy

2 lžičky francouzské hořčice

2 lžíce medu

mořská sůl

čerstvě mletý pepř

Postup
1. Vlašské ořechy můžete použít syrové, ale pokud je krátce orestujete, budou v salátu ještě lepší.
Do mísy dejte omytý špenát a rozinky, červenou cibuli, jablka zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky, vše dobře promíchejte. Navrch salátu rozdrobte sýr a posypejte vychladlými ořechy.

2. Připravte si dresink smícháním všech ingredient, a až budete chtít servírovat, nalijte ho na salát.

Kdo je Markéta Pavleje:


S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.
Možná si myslíte, že líčení je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se je napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog najdete na www.kitchenette.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24