Ingredience
NA SALÁT:
120 g měkkého kozího sýra
150 g mladého špenátu
1 zelené jablko (zvolte kyselejší odrůdu)
2 lžíce rozinek
hrst vlašských ořechů
1 střední červená cibule, nakrájená na kolečka
NA DRESINK:
4 lžíce extra panenského olivového oleje
2 lžíce citronové šťávy
2 lžičky francouzské hořčice
2 lžíce medu
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
Postup
1. Vlašské ořechy můžete použít syrové, ale pokud je krátce orestujete, budou v salátu ještě lepší.
Do mísy dejte omytý špenát a rozinky, červenou cibuli, jablka zbavená jádřinců a nakrájená na tenké plátky, vše dobře promíchejte. Navrch salátu rozdrobte sýr a posypejte vychladlými ořechy.
2. Připravte si dresink smícháním všech ingredient, a až budete chtít servírovat, nalijte ho na salát.
Kdo je Markéta Pavleje:
S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.
Možná si myslíte, že líčení je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se je napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog najdete na www.kitchenette.cz