Ingredience (pro 4 osoby):
3/4 zralého avokáda, oloupaného, na plátky
1 lžička čerstvé limetkové šťávy
2 kukuřičné klasy (klidně mražené)
2 různé hlávky salátu (my jsme použili dubáček a lollo biondo)
1 svazek ředkviček, na tenké dílky
hrubá mořská sůl
NA ZÁLIVKU
1/4 zralého avokáda, oloupaná
60 ml jogurtové majonézy
1 najemno nasekaná jarní cibulka
špetka soli
1 lžíce zakysané smetany
1/2 lžíce nasekané čerstvé hladkolisté petrželky
1/2 lžíce nasekané čerstvé pažitky
1/2 lžičky nasekaného čerstvého estragonu
1 sardelové filátko, najemno nasekané (nemusí být)
1 drobný stroužek česneku, utřený
2 lžičky bílého vinného octa
2 kapky tabasca
Příprava:
Prvních deset přísad na zálivku umixujte tak, aby zůstaly drobné zelené tečky. Za stálého mixování přilijte lžíci vody, ocet a tabasco. Zbylé avokádo nakrájejte na plátky, smíchejte s limetovou šťávou, zakryjte a dejte do chladu.
Kukuřici opečte na pánvi, nejlépe grilovací. Saláty očistěte podle potřeby a natrhejte listy. Smíchejte s připraveným avokádem a ředkvičkami. Podávejte se zálivkou a s kukuřicí nakrájenou na kola a posypanou hrubou solí.
Zkuste i salát se steakem v asijském stylu. Recept najdete na www.apetitonline.cz