Recept na pošírovaná kuřecí prsa s estragonovou omáčkou

Základem všeho je kvalitní drůbeží vývar. Připravte ho ze směsi masa a zeleniny. Pak bude výsledek jedinečný.

Ingredience (pro 4 osoby):
4 kuřecí prsa
5 zrnek černého pepře
1 bobkový list
1 l drůbežího vývaru
svazek petrželky a svazek estragonu

Na omáčku
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
sůl a pepř
1 kelímek smetany na vaření
2 žloutky z čerstvých vajec
odrhnuté lístky ze 2 snítek estragonu
   
Příprava:
Dejte maso do velkého hrnce, přidejte pepř, bobkový list, bylinky a zalijte vývarem. Těsně pod bodem varu ztlumte plamen na minimum a asi tři čtvrtě hodiny ‚vařte‘ tak, aby bylo kuře hotové.
Maso vyjměte, zesilte plamen pod vývarem a vařte ho tak dlouho, až z něj zbude asi 300 ml. V rendlíku rozpusťte máslo a přibližně minutu na něm opékejte mouku. Jíšku zalijte scezeným vývarem, nechte pár minut probublávat a pak osolte a opepřete. Promíchejte smetanu se žloutky, vlijte ji do základu omáčky, přidejte estragon a metlou prošlehávejte, až začne omáčka houstnout; už ji ale nevařte. Podávejte ke kuřeti.

Recept na skvělý drůbeží vývar najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24