Roládu máte hotovou do půl hodiny. Sníte ji do 10 minut.
Ingredience:
4 vejce, žloutky a bílky zvlášť
80 g krupicového cukru
špetka soli
90 g hladké mouky, prosáté
několik kuliček kokosového rafaela na ozdobu
Na kokosový krém
150 g změklého másla
25 ml konzervovaného kokosového krému
250 g prosátého moučkového cukru
250 g jemného tvarohu, utřeného
cca 1/3 lžičky kokosového extraktu (tresti)
hrst strouhaného kokosu + na posypání
hrst jahod do krému + několik na ozdobu
Příprava:
Elektrickými metlami prošlehejte žloutky a polovinu cukru do pěny a dejte stranou.
V jiné, zcela čisté misce prošlehejte bílky se zbylým cukrem a špetkou soli – dotuha, ale tak, aby sníh nebyl úplně suchý. Stěrkou lehce zatřete ke žloutkům s cukrem a vetřete mouku.
Rozetřete na plech vyložený pečicím papírem, vložte do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečte tři až pět minut, do světle zlaté barvy. Vyjměte, a až korpus trochu zchladne, přesuňte ho na utěrku a stočte, aby roláda později lépe držela tvar.
Z uvedených ingrediencí utřete kokosový krém a dejte ho na chvíli do chladu. Rozdělte zhruba na poloviny a před plněním vmíchejte do poloviny krému většinu pokrájených jahod.
Stočený plát těsta rozviňte, potřete náplní a znovu stočte. Zbylý krém rozetřete na roládu, poklaďte plátky jahod, kuličkami rafaela a ještě lehce posypte kokosem.
Máte raději dorty s čokoládou? Zkuste si ten podle receptu z www.apetitonline.cz.