Recept na penne ricce s pancettou

Těstoviny a nuda? Ani omylem. Neexistuje žádné jídlo s takovým množstvím variant. Tentokrát zkuste penne ricce s pancettou.

Ingredience (pro 4 osoby):
3 lžíce oleje
300 g pancetty
pepř
1 lžíce rozmarýnu, nasekaného
320 g těstovin penne ricce
pecorino sardo nebo parmazán k podávání

Postup:
Těstoviny uvařte dle návodu al dente. Na 3 lžících oleje zprudka opékejte 300 g pancetty na nudličky, až zprůhlední a začne zlátnout. Opepřete a přidejte lžičku nasekaného rozmarýnu a vypněte. Promíchejte s uvařenými penne ricce a párkrát prohoďte na ohni. Podávejte s pecorino sardo nebo s parmazánem.

Je libo další tip na těstoviny? Připravte si rigatoni s mandlovo-olivovou omáčkou. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24