Připraví vám ho v každé restauraci, jenže doma dělaný je nejlepší. Ověřte si to.
Ingredience (na 4 porce):
4 hermelíny
směs pepřů, případně i nové koření, jalovec či oblíbená kořenicí směs
(červená) cibule, případně česnek, bobkový list
beraní rohy nebo chilli papričky
slunečnicový olej
Postup:
Sýry podélně nařízněte tak, aby šly otevřít, ale nedokrojte. Naplňte je drceným pepřem, kolečky cibule, plátky česneku, a chcete-li, zasypte oblíbenou kořenicí směsí. Naskládejte je do sklenice tak, aby ji co nejdokonaleji vyplnily, a obložte podle chuti: pálivými paprikami, kolečky cibule, bobkovým listem, celým pepřem, česnekem, novým kořením a jalovcem. Zalijte olejem, uzavřete a nechte v chladu uležet.
Milujete hermelín? Zkuste ho rozpéct v sendviči a dochuťte ho brusinkami. Recept najdete na www.apetitonline.cz.