Recept na mocca čokoládový dort

Počet porcí: 8
Ingredience:
     
375 g másla, změklého
260 g třtinového cukru
3 vejce
125 g hladké mouky
2 lžičky kypřicího prášku
80 g kakaa holandského typu
200 ml mléka
3 lžíce instantní kávy
110 g mletých lískových oříšků

Příprava
1 Předehřejte troubu na 160 ºC.

2  V míse vymíchejte ručním šlehačem máslo a cukr do pěny; trvá to asi 10 minut. Postupně zašlehejte vejce, zapracujte mouku prosátou s kypřicím práškem a kakaem a mléko. Přidejte 3 lžíce instantní kávy rozpuštěné v jedné lžíci horké vody a 110 g mletých lískových oříšků.

3 Těsto přesuňte do osmi vymazaných formiček o objemu 200 ml, vhodných do trouby. Pečte 40 minut, upečení zkuste špejlí.

4 Podávejte s vanilkovou zmrzlinou a oříškovým likérem.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24