Milujeme maliny ve všech jejich podobách. V letním počasí jsou ale nejlepší ty ledové.
Ingredience (na 4 porce):
225 g krupicového cukru
300 g malin
60 ml citronové šťávy
Postup:
Cukr smíchejte v rendlíku s 125 ml vody a na nejnižším plameni zahřívejte, dokud se nerozpustí. Pak zvyšte plamen a minutu vařte. Dejte stranou vychladit. Mezitím vložte maliny do robotu a rozmixujte je na hladkou směs. Pak propasírujte přes jemné sítko a spojte s vychladlou cukrovou vodou a citronovou šťávou. Přendejte do čtyř menších kelímků, dovnitř zapíchněte dřívko a dejte na čtyři hodiny do mrazáku.
Zkuste i zmrzlinu s lesními jahodami. Recept najdete na www.apetitonline.cz
Olajkuj a vyhraj! Sledujte ELLE.cz i na Facebooku. Do 13. srpna tu můžete soutěžit o báječnou řasenku Lancôme Hypnose Star nebo balíček kosmetiky od Biodermy. Jděte na www.facebook.com/ELLE.cz