Recept na lososový tatarák

Jak dlouho?
    •    Doba přípravy: 20 minut

Počet porcí:
    •    Pro 6 osob

Ingredience:
    •    750 g syrového lososa v celku
    •    sůl a čerstvě mletý pepř
    •    citronová nebo limetková šťáva
    •    balzamikový ocet či červený vinný ocet
    •    lžíce nasekaného kopru + snítky na ozdobení
    •    1–2 jarní cibulky (nemusejí být)
    •    čtvercové slané krekry k podávání
    •    limetka a kopr na ozdobu

Příprava:
1 Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno. Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte. Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí. Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.

2 Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.

Další recepty najdete na www.apetitonline.cz

Losos tatarak

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24