Jak dlouho?
• Doba přípravy: 20 minut
Počet porcí:
• Pro 6 osob
Ingredience:
• 750 g syrového lososa v celku
• sůl a čerstvě mletý pepř
• citronová nebo limetková šťáva
• balzamikový ocet či červený vinný ocet
• lžíce nasekaného kopru + snítky na ozdobení
• 1–2 jarní cibulky (nemusejí být)
• čtvercové slané krekry k podávání
• limetka a kopr na ozdobu
Příprava:
1 Lososa zbavte kůže a ostrým nožem ho nasekejte najemno. Pak z masa vytvořte hromádku (dobře to jde pomocí cukrářské stěrky) a tu ještě rozsekejte. Dokonale rozmělněné maso dejte do nekovové misky, osolte, opepřete, přidejte citronovou nebo limetkovou šťávu a podle chuti pár kapek balzamikového nebo červeného vinného octa, případně obojí. Nakonec ještě vmíchejte nasekaný kopr; pokud dáváte přednost výraznější chuti, můžete přidat jemně nasekanou jarní cibulku.
2 Krekry rozdělte na talíř, na ně dejte lžíci lososového tataráku, ozdobte snítkou kopru a kouskem limetky.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz