Recept na linguine s cuketovým krémem

Cukety teď mají svou sezonu, přidejte je do svých oblíbených těstovin.

Ingredience (na 4 porce):
1 lžíce másla
1 šalotka, nasekaná
2 cukety, na tenké plátky
sůl
pepř
100 ml drůbežího vývaru
pár nitek šafránu
100 ml smetany ke šlehání
320 g těstovin linguine
mandle na ozdobení

Postup:
Na lžíci másla opečte nasekanou šalotku, přidejte 2 cukety na tenké plátky, osolte, opepřete, míchejte 5 minut.
Zalijte 100 ml horkého drůbežího vývaru, v němž jste nechali 5 minut povařit pár nitek šafránu, a přidejte 100 ml smetany ke šlehání. Vařte pár minut a pak promíchejte s linguine.
Ozdobte mandlemi opraženými pod grilem.

Příště si zkuste připravit skvělé farfalle se žlutou paprikou. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24