Recept na kukuřičné jednohubky s olivami a ančovičkou

Čekáte hosty? Připravte jim něco netradičního. Místo ozdobených veček nebo malých baget zkuste kukuřičné jednohubky.

Ingredience:
75 g kukuřičné hladké mouky (koupíte v bioobchodech)
25 g hladké pšeničné mouky
1 + 2 lžíce olivového oleje
10 vypeckovaných černých oliv, na plátky
1 rajče
4 filátka ančoviček
2–3 lžíce olivového oleje
čerstvá bazalka nebo oregano, nasekané + na ozdobu
pažitka na ozdobu
sůl, pepř

Příprava:
Smíchejte oba druhy mouky, 1 lžíci oleje, osolte a přidejte trošku vody. Vytvořte těsto, které se nebude lepit na pracovní plochu a bude možné z něj vytvořit kuličku, aniž by praskala. Vytvarujte 8–10 kuliček, každou zploštěte a na pánvi opečte na dvou lžících oleje.
Rajče zbavte slupky, šťávy a semínek a nasekejte je na drobné kostičky. Smíchejte s olivovým olejem, bylinkami, solí a pepřem.
Ančovičky podle potřeby opláchněte vodou a osušte; přepulte.
Na každý koláček posaďte půlku ančovičky, rajčatovou směs a plátky oliv. Hotové jednohubky ozdobte pažitkou.

Zkusit můžete i sladké mandlové jednohubky. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24