Recept na krémovou květákovou polévku s kuřetem

Začali jste počítat každou kalorii? Tahle voňavá polévka se vám bude hodit.

Ingredience (na 4 porce):
2 lžíce olivového oleje
2 kuřecí prsa, nakrájená na kousky
1 cibule, nakrájená najemno
750 g květáku, nakrájeného na kousky
1 l kuřecího vývaru
250 ml mléka
3 lžíce nasekaného čerstvého estragonu nebo 1 lžíce sušeného
sůl a čerstvě mletý pepř podle chuti
   
Příprava:
Na velkém plameni rozehřejte v hrnci polovinu oleje, přihoďte kuřecí maso a za stálého míchání opékejte asi čtyři minuty, až bude kuře opečené. Vyjměte a dejte stranou. Vlijte zbývající olej, vsypte cibuli a smažte, dokud nezesklovatí. Přidejte květák, vývar a mléko, zakryjte a vařte deset až dvanáct minut, aby byl květák měkký. Ponorným mixérem rozmixujte polévku dohladka, vraťte do hrnce, přidejte estragon, sůl, pepř a kuřecí maso. Prohřejte a podávejte.

Ze sytých polévek musíte zkusit i rajčatovou. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24