Jak dlouho?
• Doba přípravy: 30 minut
• Vaření: 20 minut
Počet porcí
• 2
Ingredience
• 400 g kuřecích prsních řízků
• rostlinný olej
• mořská sůl a čerstvě mletý pepř
• 2 stroužky česneku, drcené
• 15 g čerstvého zázvoru, strouhaného
• 1 stvol citronové trávy, nahrubo nakrájený
• 1 lžíce rybí omáčky
• 80 ml rybího vývaru (instantní pod názvem daši no moto koupíte v asijských obchodech)
• 400g konzerva kokosového mléka
• 150 g lusků cukrového hrášku, jemně pokrájených
• 2 hrsti bazalkových lístků (45 g)
• 2 listy kaffirové limety, jemně pokrájené (lze vynechat)
• 1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semen a pokrájená najemno
Příprava jídla
Přes plastový sáček paličkou mírně naklepejte silnější část kuřecích prsou, lépe se propečou. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Pak je v rozpálené pánvi na středním plameni 4–5 minut opékejte. Maso natrhejte na proužky a uchovejte v teple. Do čisté pánve nalijte lžíci oleje a asi tři minuty na něm duste česnek, zázvor a citronovou trávu. Přilijte rybí omáčku, rybí vývar, kokosové mléko a vařte asi pět minut, až omáčka trochu zhoustne. Přidejte cukrový hrášek a minutu ho povařte. Rozdělte kuře do misek a zalijte omáčkou. Podávejte ozdobené listy bazalky, limety a chilli papričkou.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz.