Recept na kokosové kuře s bazalkou

Jak dlouho?
    •    Doba přípravy: 30 minut
    •    Vaření: 20 minut
Počet porcí
    •    2
Ingredience
    •    400 g kuřecích prsních řízků
    •    rostlinný olej
    •    mořská sůl a čerstvě mletý pepř
    •    2 stroužky česneku, drcené
    •    15 g čerstvého zázvoru, strouhaného
    •    1 stvol citronové trávy, nahrubo nakrájený
    •    1 lžíce rybí omáčky
    •    80 ml rybího vývaru (instantní pod názvem daši no moto koupíte v asijských obchodech)
    •    400g konzerva kokosového mléka
    •    150 g lusků cukrového hrášku, jemně pokrájených
    •    2 hrsti bazalkových lístků (45 g)
    •    2 listy kaffirové limety, jemně pokrájené (lze vynechat)
    •    1 dlouhá zelená chilli paprička, zbavená semen a pokrájená najemno
Příprava jídla
Přes plastový sáček paličkou mírně naklepejte silnější část kuřecích prsou, lépe se propečou. Osolte je, opepřete a potřete olejem. Pak je v rozpálené pánvi na středním plameni 4–5 minut opékejte. Maso natrhejte na proužky a uchovejte v teple. Do čisté pánve nalijte lžíci oleje a asi tři minuty na něm duste česnek, zázvor a citronovou trávu. Přilijte rybí omáčku, rybí vývar, kokosové mléko a vařte asi pět minut, až omáčka trochu zhoustne. Přidejte cukrový hrášek a minutu ho povařte. Rozdělte kuře do misek a zalijte omáčkou. Podávejte ozdobené listy bazalky, limety a chilli papričkou.
Další recepty najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24