Recept na jemnou kuřecí kormu

Na indickou kuchyni si může troufnout i začátečník. Je velmi jednoduchá. Zatímco Ind při vaření nešetří na kari, vy s ním zacházejte opatrně. Použijte kari pastu korma, která je z těch nejjemnějších. Koupíte ji třeba u Marks & Spencer.

Ingredience (na 4 porce):
200 g hustého jogurtu (řeckého nebo smetanového)
70 g korma kari pasty
4 velké kuřecí řízky, překrojené napůl
1 lžíce slunečnicového oleje
1 cibule, přepůlená a nakrájená na plátky
2 lžičky hladké mouky
2 rajčata, nakrájená na kostky
50 g baby špenátu
sůl
hrst koriandrových lístků
dušená rýže nebo indické placky pappadum k podávání
   
Příprava:
Troubu předehřejte na 100 °C. Promíchejte jogurt a kari pastu. Přidejte kuřecí maso, zakryjte a nechte v chladničce 30 minut marinovat.
V litinovém hrnci na oleji opékejte cibuli asi 5 minut dozlatova. Přidejte kuře i s marinádou a mouku a zakryté vložte do trouby. Pečte pomalu 4 hodiny. Odklopte, vmíchejte rajčata a špenát, zvyšte teplotu na 180 °C a vraťte na 15 minut do trouby. Vyjměte, případně dosolte a podávejte s rýží nebo plackami a posypané koriandrem.

NĚCO NAVÍC
Lze připravit i v pomalém hrnci. Kuřecí maso v jogurtové marinádě můžete nechat marinovat i přes noc. Bude pak ještě křehčí. Takto namarinované je výborné i na grilu, i když k tomu se nejvíc hodí temně rudá pasta tandoori.

Z indické kuchyně byste měli ochutnat i voňavé kuře s rozinkami. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24