Konečně! Pomeranče a ananasy můžeme vyměnit za ředkvičky, rukolu a polníček. Začíná sezona zeleninových salátů. Zkuste náš jarní s vajíčky a dresinkem.
Ingredience (pro 4 osoby):
větší svazek ředkviček, očištěných
10 křepelčích vajíček (prodávají obchodní řetězce, můžete použít i slepičí)
1 balení rukoly
1 balení polníčku
Na dresink:
125 ml olivového oleje
2 lžíce hrubozrnné hořčice
1,5 lžíce medu
1 lžíce majonézy (lze vynechat)
Příprava:
Nejprve připravte zálivku: všechny potřebné ingredience lehce prošlehejte v misce. Přelijte do džbánku a dejte chladit do lednice.
Křepelčí vajíčka uvařte natvrdo – od okamžiku, kdy začne voda vřít, to trvá 80 sekund. Nechte vychladnout, oloupejte je a rozkrojte napůl.
Ředkvičky nakrájejte na tenké plátky. Rukolu a polníček opláchněte, lehce osušte, dejte do misky nebo širších sklenic, přidejte kolečka ředkviček a vajíčka. Podávejte se zálivkou.
Z ředkviček si můžete připravit i máslo. Recept najdete na www.apetitonline.cz