Recept na dvojnásobně čokoládové semifreddo

Co je semifreddo? ‚Polozmrzlina‘ nebo ‚napůl chladná zmrzlina‘. Její příprava je velmi snadná, zvládnete to do 15 minut. Na chlazení si vyšetřete alespoň 6 hodin.

Ingredience (na 2 litry):
3 vejce
2 žloutky
1 lžička vanilkového extraktu
220 g krupicového cukru
500 ml smetany ke šlehání
250 g kvalitní hořké čokolády, rozpuštěné
350 g kupovaných brownies, nakrájených na kostky

Postup:
Dejte do ohnivzdorné mísy vejce, žloutky navíc, vanilku a cukr. Postavte nad hrnec s mírně vroucí vodou a šlehejte ručním šlehačem 6–8 minut, až směs zhoustne a zesvětlá. Sejměte mísu z vodní lázně a nechte zchladnout.   
Ušlehejte tuhou šlehačku a zlehka do ní obracením zamíchejte vaječný krém. Vmíchejte rozpuštěnou čokoládu a brownies. Dejte do dvoulitrové kovové nádoby a mrazte šest hodin nebo přes noc.

Kdo není na čokoládu, nýbrž na ovoce, ať zkusí jablečné semifreddo s drobenkou. Recept najdete na www.apetitonline.cz.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24