Řídíme se heslem: těstovin není nikdy dost. Tyhle si zamilujete.
Ingredience (pro 4 osoby):
špenátová ricotta
máslo, na vymazání
100 ml 30% smetany
300 g rajčatového pyré
100 g opečené pancetty
sůl a pepř, na dochucení
mozzarella a parmazán, na posypání
400 g těstovin conchiglioni
Na špenátovou ricottu:
400 g špenátových listů
400 g ricotty
2 lžíce parmazánu
špetka muškátového oříšku
200 ml mléka
Postup:
Uvařte 400 g conchiglioni (velké mušle). Mezitím si připravte špenátovou ricottu. V osolené vodě uvařte 400 g špenátových listů, sceďte, vymačkejte a najemno nasekejte. Dejte je do mísy spolu se 400 g ricotty, s parmazánem, špetkou muškátového oříšku, osolte, míchejte a přilijte asi 200 ml mléka, abyste získali krém. Uvařené těstoviny nechte okapat a naplňte je špenátovou ricottou. V zapékací nádobě vymazané máslem je zalijte směsí ze 100 ml 30% smetany, 300 g rajčatového pyré, 100 g opečené pancetty, soli a pepře a nalijte mezi a na mušle. Poklaďte mozzarellou, posypte parmazánem a zapečte na 180 °C asi 25 minut pod alobalem a 15 minut bez něho.
Zkuste ipappardelle s hříbky. Recept nejdete na www.apetitonline.cz