Zapomeňte na fastfoody a bistra na rohu ulic. Tenhle hamburger můžete podávat i k nedělnímu obědu.
Ingredience (pro 4 osoby):
2 kuřecí prsní řízky (celkem 400 g), vodorovně rozpůlené na tenké plátky
2 lžíce panenského olivového oleje + další na potření
1 lžíce citronové šťávy
mořská sůl a čerstvě mletý pepř
4 burgerové housky, podélně přepůlené
majonéza k podávání
250 g mozzarelly, nakrájené na plátky
K podávání
janovské pesto
hoblinky parmazánu
směs salátových lístků
Postup:
V nekovové nádobě promíchejte kuřecí medailonky s olejem, citronovou šťávou, solí a pepřem. Zakryté nechte pět minut marinovat.
Potřete řezné plochy housek olejem, rozložte je řeznou plochou vzhůru na plech vyložený papírem na pečení a grilujte v předehřáté troubě pod grilem dozlatova; stačit by měla jedna minuta.
Kuřecí medailonky opékejte na rozpálené grilovací pánvi asi dvě minuty z každé strany. Potřete obě poloviny housek majonézou a na spodky navršte grilované kuřecí medailonky, mozzarellu, pesto, parmazán a salátové lístky. Přiklopte vrchními půlkami housek a podávejte.
http://www.apetitonline.cz/recepty/5258-burger-s-hovezim-steakem-syrem-a-susenou-sunkou.html