Recept na bruschetty na grilu

Křupavé topinky ozdobte středomořskými dobrotami. Je to zábavnější než kombinace česneku a sýra.

Ingredience (pro 6–8 osob):
200 g konzervovaných bílých fazolí, scezených a propláchnutých
3 lžíce panenského olivového oleje
2 stroužky česneku, drceného
hrst petrželky, nasekané
sůl a čerstvě mletý pepř
bochník bílého italského chleba

Na ozdobu:
50 g klobásy chorizo, nakrájené na plátky
50 g sýra pecorino (mladého) nebo jiného aromatického sýra
1 krabička sardelových řezů (38–50 g)
hrst zelených oliv
malá sklenice pečených paprik

Postup:
V misce nahrubo rozmačkejte fazole s olivovým olejem, přidejte česnek, petrželku, osolte, opepřete a dobře promíchejte. Krajíčky chleba zlehka opečte z obou stran na grilu.
Opečené chleby obložte. Některé můžete potřít fazolovou směsí a doplnit čímkoli z vyjmenovaných surovin; skvělé je třeba chorizo. Výborná je také kombinace okapaného kousku pečené papriky se sardelovým řezem a olivami nebo výrazným sýrem. Podávejte k aperitivu.

Jako předkrm se hodí i mexické nachos se salsou. Recept najdete na www.apetitonline.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24