Recept na bruschettu s kozím sýrem, višněmi a mátou

Na téhle bruschettě si pochutná každý. A přitom ji máte hotovou za deset minut.

Ingredience (4 porce):
1 hrnek vypeckovaných višní
8–10 lístků máty
1 lžíce třtinového cukru
1 lžíce maizeny (kukuřičný škrob)
4 krajíce celozrnného chleba
200 g kozího sýra (typu lučina, čerstvý sýr, ne zrající)
mořská sůl
čerstvě mletý pepř
pár kapek olivového oleje
pár lístků čerstvého špenátu (cca 24)
pekanové nebo piniové ořechy na posypání

Postup:
Višně včetně šťávy, která se uvolní při vypeckovávání, dejte do hrnce. Přidejte maizenu, cukr, zamíchejte a přiveďte k varu. Povařte jen krátce, jakmile vznikne glazé, vypněte plamen. Nasekejte si mátové lístky a polovinu přidejte k višním.
Připravte si chlebové tousty a potřete je sýrem. Na něj položte pár lístků špenátu, který hned přelijte horkými višněmi. Teď už jen vše dozdobte zbytkem máty, posypte nasekanými ořechy, zakapejte olejem a lehce okořeňte pepřem a solí.
Servírujte teplé.

Kdo je Markéta Šimrová?
S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.

Možná si myslíte, že líčit je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se jej napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog Markéty najdete na www.kitchenette.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24