Ingredience (pro 4 osoby):
2 lžíce másla
2 lžíce hladké mouky
300 g brambor, oloupaných, na kostičky
4 vejce, uvařená natvrdo
250 ml smetany na vaření
čerstvý kopr, jemně nasekaný
½ lžičky drceného kmínu
ocet a sůl na dochucení
8 plátků anglické slaniny, nasucho vyškvařených
Příprava:
V hrnci na másle osmahněte do světle zlaté barvy mouku. Zalijte litrem studené vody a přiveďte k varu. Vsypte brambory, sůl, kmín a za občasného míchání vařte 20 minut. Až brambory změknou, přidejte smetanu, kopr a dochuťte octem a solí.
Vajíčka nakrájejte na čtvrtky. Polévku rozdělte do talířů, ozdobte vajíčkem i slaninou, případně čerstvým koprem.
Vyzkoušejte i další výbornou polévku - například rybí s krutónky. Najdete ji na apetitionline.cz.