Podzimní zeleninová polévka se sýrovými tousty

Doba přípravy: 30–40 minut Počet porcí: 4
Jednoduché, 7 g tuku, zdravé, vegetariánské, lze zamrazit

1 pórek, nakrájený na malé kousky
2 mrkve, nakrájené na malé kousky
1 brambora, nakrájená na malé kousky
1 stroužek česneku, najemno nakrájený
1 lžíce najemno nasekaného čerstvého rozmarýnu
425 ml zeleninového vývaru
½ lžičky cukru
2× 400g konzerva krájených italských rajčat
410g konzerva cizrny, slité a propláchnuté
3 lžíce nasekané čerstvé petrželky

Na toust:

8 plátků bagety, šikmo nakrájené
1 stroužek česneku, přepůlený
50 g eidamu, jemně nastrouhaného

Příprava:

1) Do hrnce dejte zeleninu, česnek, rozmarýn a cukr. Zalijte vývarem, osolte, promíchejte, přiveďte k varu a zakryjte. Zvolna vařte asi 15 minut, nebo dokud není zelenina měkká.

2) Předehřejte gril na nejvyšší teplotu. Rajčata rozmixujte dohladka, přidejte k zelenině společně s cizrnou a petrželkou. Za občasného míchání prohřejte.

3) Na tousty: potřete obě strany chleba česnekem. Ogrilujte z jedné strany dohněda, pak otočte, posypte eidamem a grilujte, dokud sýr nezačne bublat. Ihned podávejte s horkou polévkou.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24