Pepřová omáčka

Ingredience:

Na 250ml

  • 30g másla
  • 1 najemno nasekaná cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 40g čerstvého zeleného pepře
  • 125ml hovězího vývaru
  • 150ml smetany ke šlehání
  • 150ml 12% smetany

Příprava jídla

30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte. Vlijte
125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 15 minut
  • do 30 minut
  • Počet porcí: 2-3

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24