Ingredience:
Na 250ml
- 30g másla
- 1 najemno nasekaná cibule
- 1 stroužek česneku
- 40g čerstvého zeleného pepře
- 125ml hovězího vývaru
- 150ml smetany ke šlehání
- 150ml 12% smetany
Příprava jídla
30 g másla rozpusťte na pánvi na středním plameni. Vsypte 1 najemno nasekanou malou cibuli. Smažte za stálého míchání 5 minut doměkka. Přidejte 1 stroužek česneku, prolisovaný, a 40 g čerstvého či slitého nakládaného zeleného pepře. Minutu míchejte. Vlijte
125 ml hovězího vývaru, 150 ml smetany ke šlehání a 150 ml 12% smetany, zamíchejte. Přiveďte k varu. Stáhněte oheň a nechte 10 minut bublat, aby se objem zmenšil na půlku.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- do 30 minut
- Počet porcí: 2-3