Ingredience:
• 180 g moučkového cukru
• 25 g kakaa holandského typu
• 280 g másla
• 300 g hladké mouky
• 60 g polohrubé mouky
• 120 g mletých vlašských ořechů
• 1 lžička nastrouhané kůry z biocitronu
Na pařížský krém:
• 1 kelímek smetany ke šlehání
• 100 g čokolády na vaření
• 250 g másla, změklého
• 100 g krupicového cukru
Jak dlouho?
• Doba přípravy: 45 minut
• Odležení: 1 hodinaPečení: 8-10 minut
Počet porcí
• Na 50 ořechů
Příprava jídla
1 Z prvních sedmi surovin vypracujte hladké těsto a dejte ho na hodinu do lednice. Pak odebírejte kousky a vtlačujte je do formiček na ořechy; těsto by mělo pokrýt celou formičku, ale zároveň by v každé měl zůstat malý důlek na krém. Pečte při 200 °C asi 8–10 minut. Vyndejte z trouby a cca po dvou minutách vyklopte. Ořechy uschovejte na suchém a chladném místě.
2 Na krém svařte smetanu na šlehání s čokoládou a nechte do druhého dne stát. Pak ručním šlehačem utřete do pěny máslo s cukrem, přidejte čokoládu se smetanou a vymíchejte na nadýchaný krém. Ten přendejte do cukrářského sáčku a spojujte k sobě vždy dvě ořechové půlky.
Zdroj: www.apetitonline.cz