Pálivé kuře se sladkými bramborami a špenátovým salátem

Doba přípravy: 50–60 minut
Počet porcí: 2
Jednoduché

400 g sladkých brambor, oloupaných a nakrájených na kostky
1 lžíce olivového oleje
150 g nízkotučného bílého jogurtu
1 stroužek česneku, najemno nakrájený
2 lžičky mletého koriandru a kmínu
velká špetka mleté kurkumy
špetka drcených vloček sušeného chilli
šťáva z 1 malého citronu
2 lžíce krájené čerstvé máty
2 ks kuřecích prsou, bez kosti a kůže, každé asi o váze 140 g
85 g předepraného špenátu

1 Předehřejte troubu na 200 °C, plynovou na stupeň 6, horkovzdušnou na 180 °C. Brambory vsypte na plech, pokapejte olejem, posypte mořskou solí, promíchejte a pečte 20 minut, znovu promíchejte v polovině pečení.

2 Smíchejte 4 lžíce jogurtu s česnekem, koriandrem a kořením, lžící citronové šťávy a špetkou soli a pepře. Kuře vložte do pekáčku hladkou stranou dolů a potřete jogurtem.

3 Promíchejte brambory. Vraťte je do trouby spolu s kuřetem (to dejte na vyšší rošt) a pečte ještě 20 minut, dokud není kuře hotové. Po 10 minutách brambory znovu promíchejte.

4 Smíchejte zbylý jogurt s mátou, 1 lžičkou citronové šťávy, podle chuti dosolte. Špenát promíchejte s bramborami. Nandejte na dva talíře, přidejte kuře a kopeček rájty.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24