Ostré kuře s bramborovým pyré a čočkou

Budete potřebovat:

2× 200g pláty kuřecích prsou
2 lžičky pasty harissa
1 lžíci olivového oleje
mořskou sůl a čerstvě mletý pepř
měsíčky citronu a baby špenát na podávání

Na pyré budete potřebovat:
500 g moučnatých brambor
30 g másla
1/3 hrnku mléka
jednu 400g konzervu čočky (nebo si čočku uvařte vlastní, můžete i červenou)

Brambory oloupejte, nakrájejte, dejte do osolené vody a uvařte. Slijte, rozmačkejte, přidejte máslo, teplé mléko a pořádně promačkejte. Kaše musí být hladká. Nakonec vmíchejte čočku.

Kuřecí prsa, harissu, olej, sůl a pepř dejte do misky a vše promíchejte tak, aby se kuřecí pěkně obalilo. Osmahněte je na mírně rozpálené pánvi, 5–8 minut z každé strany. Podávejte s kaší, citronovými měsíčky a čerstvým baby špenátem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24