Nudle s medvědím česnekem. Někdo to rád ostré

Medvědí česnek má v podstatě všechny vlastnosti běžného česneku, je ale mnohem zdravější. Detoxikuje tělo a léčí ho. Navíc nevyžaduje, na rozdíl od svého kolegy, žvýkačkový rituál. Jeho sezona je v plném proudu, takže proč ho nepozvat i do vaší kuchyně?

Ingredience (4 porce):
10 g sušených hřibů
300 g žampionů
200 g medvědího česneku
2 červené cibule
500 g širokých nudlí
100 ml olivového oleje
parmazán na posypání
sůl, pepř, chilli

Příprava:
Hřiby přelijte 150 ml horké vody a nechte asi hodinu stát. Očistěte žampiony a nahrubo nakrájejte. Omyjte česnek, nechte oschnout a rozkrájejte ho podélně na plátky. Na kolečka pokrájejte oloupanou cibuli a uvařte těstoviny v osolené vodě. Zceďte hříbky a pusťte se do smažení. Na pánvi s olivovým olejem osmahněte žampiony, přidejte hříbky a cibuli, osolte, opepřete a dochuťte chilli. Nakonec vhoďte pokrájený medvědí česnek, smažte asi minutu. Přihoďte nudle, promíchejte na pánvi a podávejte.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24