Nejjemnější míchaná vejce

Markéta Pavleje se tentokrát nechala inspirovat New Yorkem a restaurací, které diriguje Jean-Georges Vongerichten…

Ingredience (pro 4 porce):
4 velká vejce
2 lžíce másla
mořská sůl
pepř

Na servírování NY:
2–4 lžičky kaviáru
4 lžičky ušlehané šlehačky

Postup:
V malém hrnci pomalu rozpusťte 1 a 1/2 lžíce másla a dobře promíchejte s vejci a špetkou soli. Hrnec dejte zpět na střední až slabý oheň a nepřetržitě šlehejte metličkou, která vejce krásně napění a vytvoří nadýchanou, krémovou konzistenci. Je důležité včas odstavit ze sporáku, a pokud máte hrnec se silným dnem, je třeba počítat s tím, že i po odstavení ještě stále pracuje. Míchaná vejce by měla být krémová nebo kašovitá, ne příliš vysušená. 
Po odstavení vmíchejte zbývající 1/2 lžíci másla, dokořeňte a můžete servírovat.
Dnes ráno jsem se nechala inspirovat New Yorkem a restaurací, které diriguje Jean-Georges Vongerichten. Servíruje vejce ve skořápce se lžičkou šlehačky a kaviáru.

Kdo je Markéta Pavleje:
S ELLE začínala jako vizážistka. Ačkoli se sama nerada líčí, pracovala téměř se všemi celebritami a modelkami. Její cit pro malování, líčení a výtvarné umění vůbec můžete posoudit nejen v módních časopisech, ale i na fotografiích k blogu o vaření.
Možná si myslíte, že líčení je práce snů, ale Markétu to odjakživa táhlo do kuchyně. Ráda vařila i v dobách, kdy to nebylo tak in, a tak není divu, že začala o vaření i blogovat. Její kuchyně je nezaměnitelná – je to kosmopolitní kombinace všeho dobrého a zdravého. Jak sama říká, miluje restaurace v New Yorku, a protože tady jí newyorské spojení chutí chybělo, snaží se je napodobit sama. Markétin blog nás moc baví, proto se s ní na ELLE.cz budete potkávat pravidelně.
Blog najdete na www.kitchenette.cz

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24