Medové lívanečky se skořicovým máslem a ovocem

Ingredience:

250 ml podmáslí, 2 vejce, bílky a žloutky zvlášť, 1lžíce najemno nastrouhané citronové kůry, 1 lžička vanilkového extraktu, 25 g změklého másla, 60 ml medu, 160 g hladké mouky, 1¼ lžičky kypřicího prášku, 25 g másla na smažení, sezónní ovoce

Na skořicové máslo:
100 g změklého másla, ¼ lžičky skořice, 60 ml medu

Příprava jídla

Nejdřív si připravte skořicové máslo – použijte k tomu elektrický šlehač. Pořádně ušlehejte máslo, skořici a med; může to trvat klidně i pět minut – směs by měla být krásně krémová. Dejte stranou.

Pak zadělejte těsto na lívance: spojte podmáslí, žloutky, citronovou kůru a vanilkový extrakt. Přidejte změklé máslo a med a dobře promíchejte. Nakonec přisypte mouku a prášek do pečiva a důkladně promíchejte.

Bílky ušlehejte dotuha a opatrně zapracujte ke směsi z podmáslí. Na másle pak z obou stran smažte lívanečky – každý zhruba ze dvou lžic těsta. Podávejte se skořicovým máslem. Dozdobit můžete sezónním ovocem, například jahodami.

Doba přípravy: 15 minut
Smažení: 15 minut
Počet porcí: 20 lívanečků

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24