Mátový dip & rájta

Ingredience:

  • 50 g čerstvých mátových lístků
  • 2 svazky čerstvého koriandru
  • 2 zelené chilli papričky, rozpůlené a bez semen
  • ½ lžičky soli
  • 2 lžičky třtinového cukru
  • 2 lžíce citronové šťávy
  • 300 g hustého bílého jogurtu
  • indické placky páppadam k podávání (prodává např. Tesco)

Příprava jídla

V kuchyňském robotu rozmixujte bylinky, chilli papričky, sůl, cukr, citronovou šťávu, lžíci vody a 2 lžíce jogurtu na hladkou zelenou pastu. Odeberte 4 lžíce a podávejte jako dip s ostrými krevetami. Na rájtu promíchejte zbylou pastu se zbylým jogurtem, zakryjte a dejte přes noc chladit.

Jak dlouho?

  • Doba přípravy: 15 minut
  • do 30 minut
  • Počet porcí: 6

Časopis ELLE

Listopadové vydání tištěné ELLE 11/24