Ingredience:
- 50 g čerstvých mátových lístků
- 2 svazky čerstvého koriandru
- 2 zelené chilli papričky, rozpůlené a bez semen
- ½ lžičky soli
- 2 lžičky třtinového cukru
- 2 lžíce citronové šťávy
- 300 g hustého bílého jogurtu
- indické placky páppadam k podávání (prodává např. Tesco)
Příprava jídla
V kuchyňském robotu rozmixujte bylinky, chilli papričky, sůl, cukr, citronovou šťávu, lžíci vody a 2 lžíce jogurtu na hladkou zelenou pastu. Odeberte 4 lžíce a podávejte jako dip s ostrými krevetami. Na rájtu promíchejte zbylou pastu se zbylým jogurtem, zakryjte a dejte přes noc chladit.
Jak dlouho?
- Doba přípravy: 15 minut
- do 30 minut
- Počet porcí: 6