Lodičky s avokádem a lososem

Lodičky s avokádem a lososem

Na 20 kusů
10 plátků bílého toustového chleba (bez okrajů), 1 lžíce másla, 5 vajec, 1–2 čajové lžičky najemno nasekaného kopru, 1 lžíce mléka, sůl, olej, 1 avokádo, šťáva z 1 citronu, 5 velkých plátků uzeného lososa, 2 limetky nakrájené na kolečka, pepř, 20 párátek

Tousty potřete trochou másla a pečte je v troubě nastavené na 200 °C. Po asi pěti minutách je vyndejte, nechte vychladnout a poté je překrojte na polovinu na dva trojúhelníčky.

Vajíčka rozmíchejte s mlékem, koprem a solí. Na pánvi rozpalte olej, vlijte vajíčka a usmažte je (jako omeletu). Až vychladne, nakrájejte omeletu na 20 dílků.

Avokádo rozkrojte, vypeckujte, oloupejte a nakrájejte na 20 dílků. Zatříkněte je citronovou šťávou, aby avokádo nehnědlo. Každý plátek lososa nakrájejte na 4 části.

Na párátko nejprve napíchněte kolečko limetky, poté lososa, avokádo, kousek omelety a poté toustový chléb. Před podáváním na talíři zlehka okořeňte černým pepřem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24