Lepivý rýžový pudink

Pro 4 osoby
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut

  • 200 g rýže na rizoto
  • 50 g krystalového cukru
  • 4 kousky zázvoru v cukrovém sirupu, nakrájené na tenké nudličky
  • 100 ml kokosového mléka + navíc na pokapání2 lžíce strouhaného kokosu, opraženého
  • ½ středně velkého manga, oloupaného a nakrájeného na plátky

1 Rýži proplachujte, dokud voda, která z ní vytéká, není čistá. Do velkého hrnce vsypte rýži, přidejte 600 ml vody, cukr, zázvor a kokosové mléko. Za občasného míchání vařte 18–20 minut, dokud není rýže měkká a krémová. Přesto by neměla být rozvařená.

2 Rýžový pudink nandejte do misek a posypte strouhaným kokosem. Navrch naaranžujte plátky manga a pokapejte kokosovým mlékem.

Časopis ELLE

Prosincové vydání ELLE 12/24