Pro 4 osoby
Příprava 10 minut
Vaření 20 minut
- 200 g rýže na rizoto
- 50 g krystalového cukru
- 4 kousky zázvoru v cukrovém sirupu, nakrájené na tenké nudličky
- 100 ml kokosového mléka + navíc na pokapání2 lžíce strouhaného kokosu, opraženého
- ½ středně velkého manga, oloupaného a nakrájeného na plátky
1 Rýži proplachujte, dokud voda, která z ní vytéká, není čistá. Do velkého hrnce vsypte rýži, přidejte 600 ml vody, cukr, zázvor a kokosové mléko. Za občasného míchání vařte 18–20 minut, dokud není rýže měkká a krémová. Přesto by neměla být rozvařená.
2 Rýžový pudink nandejte do misek a posypte strouhaným kokosem. Navrch naaranžujte plátky manga a pokapejte kokosovým mlékem.