Ingredience pro 2 osoby:
2 filety z lososa s kůží
1/2 balení kuskusu
kuřecí vývar (množství dle návodu na obalu kuskusu - podle toho, kolik si ho uděláte)
špetka šafránu
šťáva z 1 citrónu
3 lžíce kapar
4 lžíce sekaných černých oliv
1 cuketa
1 červená paprika
1 žlutá paprika
1 balení tofu
4 lžíce olivového oleje + na smažení
sůl, pepř
salátové listy na ozdobu
Postup:
Kuskus v míse smíchejte se šafránem a zalijte vroucím vývarem. Přiklopte a nechte odpočívat. Nakrájejte si papriky, cuketu a tofu na hrubší kousky. Na olivovém oleji orestujte zeleninu, po 5 minutách přidejte tofu a restujte další 3 minuty. Zelenina by měla změknout, ale jen lehce, aby byla stále pevná a křupavá. Osolte a opepřete, stáhněte ze sporáku a nechte na talíři vychladit. Kuskus odklopte, pročechrejte vidličkou a pak do něj dejte 3 lžíce citronové šťávy (nebo dle chuti), olivový olej, kapary a olivy. Steaky z lososa osolte a opepřete, na olivovém nebo slunečnicovém oleji osmažte do lehkého propečení (8 minut - dle výšky steaku). Servírujte se salátem.
Suroviny:
Připravte kuskus se šafránem a olivami.
Nakrájejte cuketu, papriku a tofu na hrubší kousky.
Osolte, opepřete a osmažte na olivovém oleji. Poté na pánvi připravte lososové filety.
Text a recept připravila: Barbora Mosarjáková, více na www.facebook.com/Crea-m
Nádobí z Bella Rose, www.bellarose.cz